ridm@nrct.go.th   ระบบคลังข้อมูลงานวิจัยไทย   รายการโปรดที่คุณเลือกไว้

Changes in phenolic acids and antioxidant activity in Thai rice husk at five growth stages during grain development

หน่วยงาน ฐานข้อมูลโครงสร้างพื้นฐานภาครัฐด้านวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี กระทรวงวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี

รายละเอียด

ชื่อเรื่อง : Changes in phenolic acids and antioxidant activity in Thai rice husk at five growth stages during grain development
นักวิจัย : ศิริธร ศิริอมรพรรณ
คำค้น : -
หน่วยงาน : ฐานข้อมูลโครงสร้างพื้นฐานภาครัฐด้านวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี กระทรวงวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี
ผู้ร่วมงาน : -
ปีพิมพ์ : 2550
อ้างอิง : -
ที่มา : -
ความเชี่ยวชาญ : -
ความสัมพันธ์ : -
ขอบเขตของเนื้อหา : -
บทคัดย่อ/คำอธิบาย :

 Soluble and bound phenolic acids were Isolated from Thai rice husk samples at five growth stages during grain development, and their antioxidant activities were evaluated. The results showed that ferulic acid was the major soluble phenolic acid in husk at all stages, and its concentration decreased steadily during grain development. The ratio of ferulic to p-coumaric acid was approximately 2:1 at all stages. The most abundant bound phenolic acid in all extracts was p-coumaric acid, followed by ferulic acid along with traces of syringic, vanilic, and p-hydroxybenzoic acids. Most of the antioxidant activities of soluble and bound phenolic acids In husk extracts were found at flowering stage, and there were high correlations of antioxidant activity to levels of soluble ferulic, gallic, and p-eoumarlc acids. © 2009 American Chemical Society.

บรรณานุกรม :
ศิริธร ศิริอมรพรรณ . (2550). Changes in phenolic acids and antioxidant activity in Thai rice husk at five growth stages during grain development.
    กรุงเทพมหานคร : ฐานข้อมูลโครงสร้างพื้นฐานภาครัฐด้านวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี กระทรวงวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี.
ศิริธร ศิริอมรพรรณ . 2550. "Changes in phenolic acids and antioxidant activity in Thai rice husk at five growth stages during grain development".
    กรุงเทพมหานคร : ฐานข้อมูลโครงสร้างพื้นฐานภาครัฐด้านวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี กระทรวงวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี.
ศิริธร ศิริอมรพรรณ . "Changes in phenolic acids and antioxidant activity in Thai rice husk at five growth stages during grain development."
    กรุงเทพมหานคร : ฐานข้อมูลโครงสร้างพื้นฐานภาครัฐด้านวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี กระทรวงวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี, 2550. Print.
ศิริธร ศิริอมรพรรณ . Changes in phenolic acids and antioxidant activity in Thai rice husk at five growth stages during grain development. กรุงเทพมหานคร : ฐานข้อมูลโครงสร้างพื้นฐานภาครัฐด้านวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี กระทรวงวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี; 2550.