ridm@nrct.go.th   ระบบคลังข้อมูลงานวิจัยไทย   รายการโปรดที่คุณเลือกไว้

Effect of Antioxidants on the Oxidative Stability of Waste Cooking Oil Based Biodiesel under Different Storage Conditions

หน่วยงาน สำนักงานพัฒนาวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีแห่งชาติ

รายละเอียด

ชื่อเรื่อง : Effect of Antioxidants on the Oxidative Stability of Waste Cooking Oil Based Biodiesel under Different Storage Conditions
นักวิจัย : Parncheewa Udomsap , Nuwong Chollacoop , Subongkoj Topaiboul , Toshihiro Hirotsu , ปานชีวา อุดมทรัพย์ , นุวงศ์ ชลคุป , สุบงกช โตไพบูลย์
คำค้น : Antioxidant , BHT , biodiesel , Biodiesel degradation , Biomass and bioenergy , BPH , Oxidative stability , ศูนย์เทคโนโลยีโลหะและวัสดุแห่งชาติ
หน่วยงาน : สำนักงานพัฒนาวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีแห่งชาติ
ผู้ร่วมงาน : -
ปีพิมพ์ : 2552
อ้างอิง : http://www.nstda.or.th/thairesearch/node/20566
ที่มา : -
ความเชี่ยวชาญ : -
ความสัมพันธ์ : -
ขอบเขตของเนื้อหา : -
บทคัดย่อ/คำอธิบาย :

s were stored in glass containers at 20 and 40 oC storage temperatures for the testing period of 3 months. The samples were monitored in terms of oxidation stability, peroxide value, acid value, kinematic viscosity and water content. The results showed that both BHT and BPH could increase the oxidation resistance of biodiesel, especially when increasing their concentration. The optimum concentration of both BHT and BPH antioxidants were 300 ppm in order to meet the requirement of European standard of 6 hours. Due to their different chemical structure, BPH was more effective than BHT when comparing at the same antioxidant concentration. The results also suggested that biodiesel degradation rate could become faster at higher storage temperature as detected by significantly changes of oxidation stability, peroxide value and acid value. Consequently, the fuel quality could be worsened. Furthermore, the high level of unsaturated fatty acid methyl ester in WCOME structure was another factor that could contribute to higher rate of degradation.

บรรณานุกรม :
Parncheewa Udomsap , Nuwong Chollacoop , Subongkoj Topaiboul , Toshihiro Hirotsu , ปานชีวา อุดมทรัพย์ , นุวงศ์ ชลคุป , สุบงกช โตไพบูลย์ . (2552). Effect of Antioxidants on the Oxidative Stability of Waste Cooking Oil Based Biodiesel under Different Storage Conditions.
    ปทุมธานี : สำนักงานพัฒนาวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีแห่งชาติ.
Parncheewa Udomsap , Nuwong Chollacoop , Subongkoj Topaiboul , Toshihiro Hirotsu , ปานชีวา อุดมทรัพย์ , นุวงศ์ ชลคุป , สุบงกช โตไพบูลย์ . 2552. "Effect of Antioxidants on the Oxidative Stability of Waste Cooking Oil Based Biodiesel under Different Storage Conditions".
    ปทุมธานี : สำนักงานพัฒนาวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีแห่งชาติ.
Parncheewa Udomsap , Nuwong Chollacoop , Subongkoj Topaiboul , Toshihiro Hirotsu , ปานชีวา อุดมทรัพย์ , นุวงศ์ ชลคุป , สุบงกช โตไพบูลย์ . "Effect of Antioxidants on the Oxidative Stability of Waste Cooking Oil Based Biodiesel under Different Storage Conditions."
    ปทุมธานี : สำนักงานพัฒนาวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีแห่งชาติ, 2552. Print.
Parncheewa Udomsap , Nuwong Chollacoop , Subongkoj Topaiboul , Toshihiro Hirotsu , ปานชีวา อุดมทรัพย์ , นุวงศ์ ชลคุป , สุบงกช โตไพบูลย์ . Effect of Antioxidants on the Oxidative Stability of Waste Cooking Oil Based Biodiesel under Different Storage Conditions. ปทุมธานี : สำนักงานพัฒนาวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีแห่งชาติ; 2552.