ridm@nrct.go.th   ระบบคลังข้อมูลงานวิจัยไทย   รายการโปรดที่คุณเลือกไว้

The implementation of eco-budgeting in food processors: a case of Thailand

หน่วยงาน สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์

รายละเอียด

ชื่อเรื่อง : The implementation of eco-budgeting in food processors: a case of Thailand
นักวิจัย : Watchaneeporn Setthasakko
คำค้น : Budgeting , Economic growth , Economic sustainability , Environment , Food , Food manufacturing processes , Sustainability , Thailand
หน่วยงาน : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์
ผู้ร่วมงาน : -
ปีพิมพ์ : 2555
อ้างอิง : British Food Journal Setthasakko. 114, 9 (2012) pp. 1265-1278 , 0007-070X , http://dspace.library.tu.ac.th/handle/3517/6571
ที่มา : -
ความเชี่ยวชาญ : -
ความสัมพันธ์ : -
ขอบเขตของเนื้อหา : -
บทคัดย่อ/คำอธิบาย :

Purpose: This study attempts to gain an understanding of factors influencing the implementation of eco-budgeting in food processing companies. Design/methodology/approach: The study employs semi-structured interviews with senior-level managers, including CSR, production and environmental managers, as well as site observations at leading food processing companies in Thailand. Findings: The study identifies three primary factors: value in economic growth, management vision, and social pressure. The presence of these factors will contribute to the implementation of eco-budgeting. Research limitations/implications: The study limits itself to Thailand, and therefore findings may not be applicable in other settings. To improve the generalization of the findings, future research should broaden the sample. It would also be beneficial to pursue comparative research between industries and countries. Practical implications: Economic incentives are the driving force behind the application of eco-budgeting and the improvement of environmental performance in the long run. In addition, implementation of eco-budgeting would require an increase in the "green" vision and values throughout the organization. Originality/value: The study defines the foundations for developing environmental sustainability and outlines an incentive scheme to reduce barriers to the implementation of eco-budgeting in food processing companies. © Emerald Group Publishing Limited.

บรรณานุกรม :
Watchaneeporn Setthasakko . (2555). The implementation of eco-budgeting in food processors: a case of Thailand.
    กรุงเทพมหานคร : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ .
Watchaneeporn Setthasakko . 2555. "The implementation of eco-budgeting in food processors: a case of Thailand".
    กรุงเทพมหานคร : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ .
Watchaneeporn Setthasakko . "The implementation of eco-budgeting in food processors: a case of Thailand."
    กรุงเทพมหานคร : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ , 2555. Print.
Watchaneeporn Setthasakko . The implementation of eco-budgeting in food processors: a case of Thailand. กรุงเทพมหานคร : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ ; 2555.