ridm@nrct.go.th   ระบบคลังข้อมูลงานวิจัยไทย   รายการโปรดที่คุณเลือกไว้

Changes in amylase activity, reducing sugar, and free fatty acid in wax gourd [Benincasa hispida (Thunb.) Cogn.] Seeds during germination and the effects of scarification

หน่วยงาน สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์

รายละเอียด

ชื่อเรื่อง : Changes in amylase activity, reducing sugar, and free fatty acid in wax gourd [Benincasa hispida (Thunb.) Cogn.] Seeds during germination and the effects of scarification
นักวิจัย : Loyma, D. , Songsin Photchanachai , Panumart Ritthichai
คำค้น : Cucurbits , Mechanical scarification , Seed dormancy , Free fatty acid , Wax gourd
หน่วยงาน : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์
ผู้ร่วมงาน : -
ปีพิมพ์ : 2555
อ้างอิง : Acta hyrticulturae. 943(2012) pp.137-142 , 9789066050204 , 0567-7572 , http://dspace.library.tu.ac.th/handle/3517/6525
ที่มา : -
ความเชี่ยวชาญ : -
ความสัมพันธ์ : -
ขอบเขตของเนื้อหา : -
บทคัดย่อ/คำอธิบาย :

Improving germination of wax gourd [Benincasa hispida (Thunb.) Cogn.] seeds cultivar Fakkhiew by mechanical scarification was studied. Scarifiying seeds by peeling the outer testa or peeling both the outer and inner testa significantly improved germination to more than 90% compared to that of non-scarified seeds (80%). Scarification by cutting the edge of each seed also improved germination but favored fungal infection. The scarification treatments significantly increased amylase activity, reducing sugar, and free fatty acid contents.

บรรณานุกรม :
Loyma, D. , Songsin Photchanachai , Panumart Ritthichai . (2555). Changes in amylase activity, reducing sugar, and free fatty acid in wax gourd [Benincasa hispida (Thunb.) Cogn.] Seeds during germination and the effects of scarification.
    กรุงเทพมหานคร : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ .
Loyma, D. , Songsin Photchanachai , Panumart Ritthichai . 2555. "Changes in amylase activity, reducing sugar, and free fatty acid in wax gourd [Benincasa hispida (Thunb.) Cogn.] Seeds during germination and the effects of scarification".
    กรุงเทพมหานคร : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ .
Loyma, D. , Songsin Photchanachai , Panumart Ritthichai . "Changes in amylase activity, reducing sugar, and free fatty acid in wax gourd [Benincasa hispida (Thunb.) Cogn.] Seeds during germination and the effects of scarification."
    กรุงเทพมหานคร : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ , 2555. Print.
Loyma, D. , Songsin Photchanachai , Panumart Ritthichai . Changes in amylase activity, reducing sugar, and free fatty acid in wax gourd [Benincasa hispida (Thunb.) Cogn.] Seeds during germination and the effects of scarification. กรุงเทพมหานคร : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ ; 2555.