ridm@nrct.go.th   ระบบคลังข้อมูลงานวิจัยไทย   รายการโปรดที่คุณเลือกไว้

ผลของการเสริมใบชาจีนลงในอาหารไก่ไข่ต่อผลผลิต คุณภาพ และปริมาณโคเลสเตอรอลของไข่

หน่วยงาน สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์

รายละเอียด

ชื่อเรื่อง : ผลของการเสริมใบชาจีนลงในอาหารไก่ไข่ต่อผลผลิต คุณภาพ และปริมาณโคเลสเตอรอลของไข่ , Effects of Chinese Tea (Camellia sinensis) supplementation in laying hen diets on production, quality and cholesterol content of egg
นักวิจัย : ไพโชค ปัญจะ , Paichok Panja
คำค้น : Chinese Tea , Cholesterol , Layers
หน่วยงาน : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์
ผู้ร่วมงาน : -
ปีพิมพ์ : 2550
อ้างอิง : Songklanakarin journal of science and technology. 29,6 (2007) pp. 1511-1517 , 0125-3395 , http://dspace.library.tu.ac.th/handle/3517/2815 , http://dspace.library.tu.ac.th/handle/3517/2815 , http://dspace.library.tu.ac.th/handle/3517/2815
ที่มา : -
ความเชี่ยวชาญ : -
ความสัมพันธ์ : -
ขอบเขตของเนื้อหา : -
บทคัดย่อ/คำอธิบาย :

A completely randomized design was used for this experiment Two hundred 27 week old layers were divided into 5 groups, each group with 4 replications and10 birds per replication. The protein and metabolizable energy content of experimental diets were 16% and 2,750 kcal/kg respectively. The tea leaves were supplemented at 0,0.5,1.0,1.5 and 2.0% The results demonstrated that feed intake, egg production, egg weight and egg mass were significantly different at 2.0% (P<0.05) supplementation of tea leaves. Quality of egg was investigated and revealed albumen height, shell thickness, and shell weight to be significantly different (P<0.05). In contrast, haugh unit, yolk color, shell color, albumen weight, and yolk weight were not significantly different among treatments. Moreover, yolk cholesterol was significantly decreased at 1.0-2.0% of tea leaves supplementation.

บรรณานุกรม :
ไพโชค ปัญจะ , Paichok Panja . (2550). ผลของการเสริมใบชาจีนลงในอาหารไก่ไข่ต่อผลผลิต คุณภาพ และปริมาณโคเลสเตอรอลของไข่.
    กรุงเทพมหานคร : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ .
ไพโชค ปัญจะ , Paichok Panja . 2550. "ผลของการเสริมใบชาจีนลงในอาหารไก่ไข่ต่อผลผลิต คุณภาพ และปริมาณโคเลสเตอรอลของไข่".
    กรุงเทพมหานคร : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ .
ไพโชค ปัญจะ , Paichok Panja . "ผลของการเสริมใบชาจีนลงในอาหารไก่ไข่ต่อผลผลิต คุณภาพ และปริมาณโคเลสเตอรอลของไข่."
    กรุงเทพมหานคร : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ , 2550. Print.
ไพโชค ปัญจะ , Paichok Panja . ผลของการเสริมใบชาจีนลงในอาหารไก่ไข่ต่อผลผลิต คุณภาพ และปริมาณโคเลสเตอรอลของไข่. กรุงเทพมหานคร : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ ; 2550.