ridm@nrct.go.th   ระบบคลังข้อมูลงานวิจัยไทย   รายการโปรดที่คุณเลือกไว้

Effect of hydrogen bond interaction on protein phase transition

หน่วยงาน Nanyang Technological University, Singapore

รายละเอียด

ชื่อเรื่อง : Effect of hydrogen bond interaction on protein phase transition
นักวิจัย : Leong, Hon Wai , Chew, Lock Yue
คำค้น : DRNTU::Science::Biological sciences::Biochemistry
หน่วยงาน : Nanyang Technological University, Singapore
ผู้ร่วมงาน : -
ปีพิมพ์ : 2555
อ้างอิง : Leong, H. W., & Chew, L. Y. (2012). Effect of hydrogen bond interaction on protein phase transition. Physical review E, 86(3), 031902-. , http://hdl.handle.net/10220/9239 , http://dx.doi.org/10.1103/PhysRevE.86.031902
ที่มา : -
ความเชี่ยวชาญ : -
ความสัมพันธ์ : Physical review E
ขอบเขตของเนื้อหา : -
บทคัดย่อ/คำอธิบาย :

We derive the grand partition function of protein chain by restricting dihedral angles to exist only in five distinct states and assume that the dominant noncovalent potential is the hydrogen bond interaction. We investigate the phase transition of protein secondary structures and the order of the transition through analyzing its heat capacity. Our theory demonstrates the presence of α-β-coil structural phase transition in the protein polyalanine.

บรรณานุกรม :
Leong, Hon Wai , Chew, Lock Yue . (2555). Effect of hydrogen bond interaction on protein phase transition.
    กรุงเทพมหานคร : Nanyang Technological University, Singapore.
Leong, Hon Wai , Chew, Lock Yue . 2555. "Effect of hydrogen bond interaction on protein phase transition".
    กรุงเทพมหานคร : Nanyang Technological University, Singapore.
Leong, Hon Wai , Chew, Lock Yue . "Effect of hydrogen bond interaction on protein phase transition."
    กรุงเทพมหานคร : Nanyang Technological University, Singapore, 2555. Print.
Leong, Hon Wai , Chew, Lock Yue . Effect of hydrogen bond interaction on protein phase transition. กรุงเทพมหานคร : Nanyang Technological University, Singapore; 2555.