ridm@nrct.go.th   ระบบคลังข้อมูลงานวิจัยไทย   รายการโปรดที่คุณเลือกไว้

Environmental evaluation of canned beverage : life cycle assessment approach

หน่วยงาน สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์

รายละเอียด

ชื่อเรื่อง : Environmental evaluation of canned beverage : life cycle assessment approach
นักวิจัย : Jenjira puthavorrachai , Harnpon Phungrassami
คำค้น : Clean technology , Eco-efficiency , Global warming , Life cycle assessment
หน่วยงาน : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์
ผู้ร่วมงาน : -
ปีพิมพ์ : 2552
อ้างอิง : European journal of scientific research. 29,3 (2009) pp. 295-301 , http://dspace.library.tu.ac.th/handle/3517/1809 , http://dspace.library.tu.ac.th/handle/3517/1809
ที่มา : -
ความเชี่ยวชาญ : -
ความสัมพันธ์ : -
ขอบเขตของเนื้อหา : -
บทคัดย่อ/คำอธิบาย :

Global Warming at the present is the hot issue. The Kyoto Protocol has entered into force, and affects many industries as an agreement to control CO2 and other greenhouse gasses emissions. Even though the canned beverage industry does not emit as much CO2 as other industry but it can reduce CO2 emissions through industrial efficiency programmes. This paper is the guideline which gives an introduction on such available mechanisms, so as to evaluate the potential implementation of such projects, in alignment with its sound environmental commitment. The life cycle assessment (LCA) is used as a tool to evaluate the environmental impacts and they are emphasized in this paper in terms of energy consumption, water consumption and waste generation. The weak points from life cycle assessment implementation are improved by using of clean technology (CT) concept to optimize the environmental performance of the canned beverage industry. Each projects which are CT concepts will be evaluated the potential implementation in terms of an eco-efficiency. The eco-efficiency refers to a process that seeks to maximize the effectiveness of business processes while minimizing their impacts on the environment. Analysis using SimaPro 7.1 software showed that energy consumption presented high environmental impact. For improving energy consumption in canned liquid production, the optimization of running pattern of boiler is the best solution for economically and environmentally friendly process with the minimum use of energy.

บรรณานุกรม :
Jenjira puthavorrachai , Harnpon Phungrassami . (2552). Environmental evaluation of canned beverage : life cycle assessment approach.
    กรุงเทพมหานคร : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ .
Jenjira puthavorrachai , Harnpon Phungrassami . 2552. "Environmental evaluation of canned beverage : life cycle assessment approach".
    กรุงเทพมหานคร : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ .
Jenjira puthavorrachai , Harnpon Phungrassami . "Environmental evaluation of canned beverage : life cycle assessment approach."
    กรุงเทพมหานคร : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ , 2552. Print.
Jenjira puthavorrachai , Harnpon Phungrassami . Environmental evaluation of canned beverage : life cycle assessment approach. กรุงเทพมหานคร : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ ; 2552.