ridm@nrct.go.th   ระบบคลังข้อมูลงานวิจัยไทย   รายการโปรดที่คุณเลือกไว้

Biotechnological valorization of cashew apple: A review

หน่วยงาน มหาวิทยาลัยเชียงใหม่

รายละเอียด

ชื่อเรื่อง : Biotechnological valorization of cashew apple: A review
นักวิจัย : Prommajak T. , Leksawasdi N. , Rattanapanone N.
คำค้น : -
หน่วยงาน : มหาวิทยาลัยเชียงใหม่
ผู้ร่วมงาน : -
ปีพิมพ์ : 2557
อ้างอิง : 16851994 , 10.12982/CMUJNS.2014.0029 , http://www.scopus.com/inward/record.url?eid=2-s2.0-84902347678&partnerID=40&md5=81661f5d82c1d755a9eabc4673b59640 , http://cmuir.cmu.ac.th/handle/6653943832/560
ที่มา : -
ความเชี่ยวชาญ : -
ความสัมพันธ์ : -
ขอบเขตของเนื้อหา : -
บทคัดย่อ/คำอธิบาย :

Cashew apple, the peduncle of cashew fruit, is an agricultural waste byproduct from harvesting cashew nuts. Cashew apple juice contains about 10% reducing sugar. Its bagasse contains about 20% of cellulose. The byproducts can be used as a substrate for several microbial fermentation processes. Wine and bioethanol were produced by Saccharomyces cerevisiae. Probiotic beverage and lactic acid were produced by Lactobacillus casei. Biosurfactants-rhamnolipids, emulsan and surfactin were synthesized by Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter calcoaceticus and Bacillus subtilis, respectively. Tannase and pectinase were produced during solid-state fermentation of Aspergillus spp. Prebiotic oligosaccharides were synthesized by the activity of dextransucrase produced by Leuconostoc spp. Cashew apple is a potential substrate for producing a variety of products, depending on the type of microorganisms used.

บรรณานุกรม :
Prommajak T. , Leksawasdi N. , Rattanapanone N. . (2557). Biotechnological valorization of cashew apple: A review.
    เชียงใหม่ : มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ .
Prommajak T. , Leksawasdi N. , Rattanapanone N. . 2557. "Biotechnological valorization of cashew apple: A review".
    เชียงใหม่ : มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ .
Prommajak T. , Leksawasdi N. , Rattanapanone N. . "Biotechnological valorization of cashew apple: A review."
    เชียงใหม่ : มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ , 2557. Print.
Prommajak T. , Leksawasdi N. , Rattanapanone N. . Biotechnological valorization of cashew apple: A review. เชียงใหม่ : มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ ; 2557.